FİLM VE DİZİ SEKTÖRÜ ANKARA DA BULUŞTU.

Ankara Ticaret Odası(ATO) bünyesinde faaliyet gösteren 14. Medya Meslek Komitesinin organize ettiği, Film Yapımcıları Meslek Birliğimizin (FİYAB) üyelerinin de aktif unsuru olduğu “Başrolde Ankara” başlıklı sektör buluşması 02.12.2019 saat:10.00 da Ankara Ticaret Odası Duatepe Toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim EREN, Sinema Genel Müdür Sayın Erkin YILMAZ, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sayın Gürsel BARAN, TRT Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa ALCAN, TRT Yayın Stratejileri Merkezi Koordinatörü Sayın Bülent ATA, TRT 1 Kanal Koordinatörü Sayın Cemil YAVUZ, Altındağ Belediyesi Başkanı Sayın Doç. Dr. Asım BALCI, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Başkan Basın Danışmanı Sayın Volkan GÜLTEKİN  Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Sayın Halil İbrahim YILMAZ,FİYAB Yönetim Kurulu Başkanı Metin TUNÇTÜRK ve birçok sektör bileşeni katılarak görüşlerini dile getirdi.

Ankara’ da film, dizi, animasyon film ve televizyon programcılığı alanlarında faaliyet gösteren firmaların sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantı 14. Medya Meslek Komitesi Başkanı Serdar KAYA’nın konuşması ile başladı. Kaya, konuşmasında Ankaralı firmaların sektörde rekabetçi olabilmesi için gerekli olan çözüm önerilerine dile getirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Başkan Basın Danışmanı Sayın Volkan GÜLTEKİN söz alarak Ankara’nın kültürel yapısının, kent yaşamının, doğal alanlarının aynı zamanda Büyükşehir Belediyesinin katkısıyla hayata geçirilmesi gereken tüm projelere katkı sunacaklarını ifade etti. Konuşmaların sonrasında ATO Başkanı Sayın Gürsel BARAN moderatörlüğünde TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim EREN  ve Sinema Gelen Müdürü Sayın Erkin YILMAZ’ın, sektöre dair görüş ve önerilerinin konuşulduğu bir söyleşi gerçekleştirildi.

Sinema Genel Müdür Sayın Erkin YILMAZ konuşmasında, yerli film sektörünün pazar payının büyüklüğünden veriler eşliğinde bahsetti. YILMAZ, sinemanın desteklemesi ve sağlıklı bir paydaş yapısının oluşturulabilmesi için gerekli olan tüm istek ve arzunun mevcut olduğunu söyleyerek Ankaralı yapımcıların bu heyecanını büyütmek için gerekli tüm çabanın gösterileceğini belirtti. TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim EREN ise konuşmasında yapımcılık faaliyetlerinin zorlaştığına dikkat çekerek bu alanda maliyetlerin düşürülmesi aynı zamanda çalışkan bir sektörün yaratılabilmesi için gerekli olan özverinin TRT tarafından gösterileceğinin altını çizdi. Sayın Genel Müdür çözüme katkısı olacağını düşündüğü somut önerilerini de dile getirdi. 14. Medya Meslek Komitesi sekretaryası oluşturularak, kurulması gündemde olan ortak çalışma komisyonun çalışmalarının hızlı ve eşgüdümlü yürütülmesi konusunda ki isteğini beyan eden Eren tüm çalışmaların takipçisi olacağını sözlerine ekledi. Net ve somut bir programatiğin oluştuğu toplantı dilek ve temennilerle son buldu.