6. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ ULUSAL YARIŞMA VE BOSPHORUS FİLM LAB BAŞVURULARI BAŞLADI

6. Boğaziçi Film Festivali Ulusal Yarışma ve Bosphorus Film Lab Başvuruları Başladı

26 Ekim – 3 Kasım 2018 tarihleri arasında T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleri ve TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı ile Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenecek olan 6. Boğaziçi Film Festivali, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Bosphorus Film Lab başvuruları başladı. Festival kapsamında düzenlenecek olan tüm yarışmalı bölümlerin yönetmelikleri açıklanırken Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Metraj Film Yarışması ve Bosphorus Film Lab başvuruları için son başvuru tarihi 17 Ağustos 2018 olarak belirtildi.

En İyi Ulusal Uzun Metraj Filme 100.000 TL Ödül

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser, 100.000 TL para ödülü alırken yarışmada ayrıca, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Erkek Oyuncu’ , ‘En İyi Kadın Oyuncu’, 'En İyi Senaryo' dalları ile, ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ve ‘En İyi Kurgu’ dallarında da ödüller verilecek.

Yerli Sinemaya Destek Devam Ediyor

TRT'nin kurumsal iş ortağı olduğu Bosphorus Film Lab’de Pitching kategorisinde yarışan bir proje, TRT Ortak Yapım Ödülü’nü alırken, Work in Progress kategorisinden bir proje de 25.0000 TL değerindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü kazanacak. İki kategorinin diğer ödülleri ileriki günlerde açıklanacak.

Ahmet Uluçay Kısa Film Büyük Ödülü 25.000 TL

Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel olmak üzere iki farklı kategoride filmlerin başvurabildiği festivale, Animasyon ve Deneysel türündeki filmler Kurmaca kategorisinde değerlendirilmek üzere kabul ediliyor. En İyi Ulusal Kısa Film ve En İyi Kısa Belgesel Film 10.000 TL para ödülü alırken yarışmaya seçilen kısa filmlerin tamamı festivalin büyük ödülü olan 25.000TL değerindeki Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de yarışabilecek.

Ayrıca festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Seçkisi, Kısa Film ve Animasyon Seçkileri, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

İlk yılından beri aralıksız olarak düzenlenen Boğaziçi Film Festivali, bu sene yeni bölümler, önemli konuklar ve etkinlikleri ile 6. yılını kutlamaya hazırlanıyor.

Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru şekline festivalin web sitesi www.bogazicifilmfestivali.com üzerinden ulaşılabilir. Festival bu yıl başvurularını Eventival adlı site üzerinden online olarak kabul ediyor.

Festivalin bu seneki yenilikleri ve detaylı haberleri ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Boğaziçi Film Festivali

Tarihler: 26 Ekim – 3 Kasım 3018,

Son Başvuru Tarihi: 17 Ağustos 2018

www.bogazicifilmfestivali.com

bilgi@bogazicifilmfestivali.com

facebook.com/BogaziciFilmFestivali

twitter.com/BogaziciFF

instagram.com/BogaziciFF