AYDIN ORAK, FİYAB ANKARA ETKİNLİĞİNDE KONUŞTU.

Aydın Orak, Fiyab  Ankara etkinliğinde konuştu:                                                                                                                                                                      'Yaşar Kemal sinemaya sığmayacak ululukta'

Ankaralı sinemaseverler ile sinema yönetmenlerini bir araya getiren 'Fiyab- Yönetmenlerle Söyleşiler' etkinliğinin bu ayki konuğu  Aydın Orak'tı.  Yönetmenin, Yaşar Kemal Efsanesi belgesel filminin gösteriminin ardından seyirciyle sıcak bir söyleşi gerçekleşti.

Aydın Orak, Yaşar Kemal eserlerinin ve karakterlerinin yazdığı zenginlikte bu güne değin perdeye artarılamadığını ifade ederken, "Yaşar Kemal sinemaya sığmayacak ululukta", dedi.  Yönetmen Aydın Orak, belgeselinin Yaşar Kemal'in hem sanatçı, hem aktivist tarafını ortaya çıkarma amacında kurgulandığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu dünyada ölmeden önce görmem gereken biri varsa o da Yaşar Kemal. Bu hayalim gerçekleşti. Bu film aslında bir tür vefa borcu olarak da görülebilir. Yaşar Kemal’i yaşatmak için bu filmi yaptım demek benim haddim değil, o zaten eserleriyle yaşıyor. Günümüz insanına görsel olarak onu göstermeye bir katkım olduysa sevinirim. Genç insanların Yaşar Kemal’i tanıyıp okuyor olması benim için gurur verici"