MENDİLİM KEKİK KOKUYOR FİLMİ BASIN BÜLTENİ

Yapımcılığını üyelerimizden SİSTEM MEDYA PRODÜKSİYON'un üstlendiği, gönüllü olarak Çanakkale Savaşı’na katılmak isteyen 15-16 yaşlarındaki çocukların hikayelerini konu edinen "MENDİLİM KEKİK KOKUYOR" isimli uzun metraj sinema filmi 6 MART'ta vizyona giriyor. 

Mendilim Kekik Kokuyor Basın Bülteni

 

Fragman 1

https://youtu.be/TxQJ-pWho6A

Fragman 2

https://youtu.be/OGVXkPlY4h8

Teaser

https://youtu.be/aaBM0DI2Ujk

 

ÇANAKKALE SAVAŞLARI'NIN

ANLATILMAMIŞ ÖYKÜLERİ SİNEMADA HAYAT BULACAK

 

"Çanakkale içinde vurdular onu, cebinde kekik kokulu bir mendil..."

 

Çanakkale Savaşları’nın öneminin bir kez daha anlaşıldığı günümüzde, Çanakkale destanının bilinmeyen öyküleri “Mendilim Kekik Kokuyor” filmiyle gün yüzüne çıkıyor. "Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı Senaryo Yarışması"nda birincilik ödülü alan A. Kadir Bozkurt imzalı bu sıra dışı senaryoyu, Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun yönetiyor. Yapımcılığını Kadriye Özden'in (Sistem Medya Prodüksiyon) üstlendiği filmin başrollerini Willma Elles ve Mehmet Çevik paylaşıyor.

 

Türkiye’nin yanı sıra Almanya, İskoçya, Rusya, Belçika ve Özbekistan’dan da oyuncuların yer aldığı, uluslararası oyuncu kadrosu ile zenginleştirilmiş filme “Terminatör” ve “Gladyatör” filmlerinden tanıdığımız Mike Mitchell ve Özbek Oyuncu Şahruh Tuyçibayev misafir oyuncu olarak destek verdi.

 

Çekimleri 6 haftada tamamlanan filmin platosu, Antalya’nın Akseki ve Kemer ilçelerinde kuruldu. Ayrıca Çanakkale’de gerçek savaş mekanlarında çekimler yapıldı.

 

6 Mart 2020’de gösterime girecek “Mendilim Kekik Kokuyor” filmi için Dap Holding ve Antalya Valiliği’nin destekleri ile İstanbul ve Antalya’da iki ayrı gala gerçekleştirilecek.

 

'Mendilim Kekik Kokuyor' Kısa Hikaye:

 

Yıl 1915... Amca çocukları Hasan ve Yusuf 15-16 yaşlarında iki gençtir. İkisi de kasabanın en güzel kızı Elif'e sevdalıdır. Bu aşk üçgeni sürerken savaşın ayak izleri kasabaya kadar ulaşır. Hasan ve Yusuf, yüreklerinde Elif’in aşkıyla birlikte, Çanakkale’ye gönüllü asker olarak giden gençlerin arasına katılırlar. Cepheye yaptıkları bu yolculuk sırasında şans eseri kasabalarından hemşerileri olan Rüstem çavuş ile karşılaşırlar. Rüstem, çocukları cepheye götürürken Anzak askerlerine esir düşerler. Gençler esir kampında bir yandan hayatta kalmaya çalışırken, bir yandan da vatanları için her türlü fedakarlığa göğüs gereceklerdir.  

 

'Mendilim Kekik Kokuyor' Künye

Vizyon Tarihi: 6 Mart Cuma

Yapım: Sistem Medya Prodüksiyon

Yapımcı: Kadriye Özden

Yönetmen: Hüseyin Özden & Hakan Kurşun

Senaryo: A. Kadir Bozkurt

Müzik: Mustafa Biber

Görüntü Yönetmeni: İbrahim Çaltılı & Erol Zurnacı

Sanat Yönetmeni: Ufuk Bildibay

Işık Şefi: Faruk Yılmaz

Oyuncular: Willma Elles (Hemşire Beatrice), Mehmet Çevik (Rüstem Çavuş), Başar Alemdar (Yüzbaşı Frederick), Çetin Büyükakın (Ressam Cryil), Hakan Devrim Göztepe (Yusuf), Tarık Bayrak (Hasan), Şaban Türkekül (Çopur), Azer Şelte (Yüzbaşı Azer), Gürkan Çolaker (İstanbullu), Hakan Bozyiğit (Çavuş Kevin), Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin (Elif), Zehra Ece Aral (Deli Kız),  Devrim Yakut, Mike Mitchell, Alper Kut, Oktay Dal, Hakan Bozyiğit, Radife Baltaoğlu, Meltem Evcioğlu, Öykü Esendemir, Suzan Sabancı, Abdullah Sürekli, Murat Karahüseyinoğlu, Özge Öztürk, Alkan Avcı, Özge Efe, İsmail Şenel, Aytunç Özulus, Selim Gürata, Emre Nurettin Örük, Ferit Kılıç ve Yunus Emre Özdemir.