97. AKADEMİ ÖDÜLLERİ TÜRKİYE EN İYİ ULUSLARARASI FİLM ADAYI BAŞVURU DUYURUSU

2025 yılında 97’incisi düzenlenecek olan Akademi Ödülleri kapsamında, Türkiye ‘En İyi Uluslararası Film’ adayı seçim takvimi belirlenmiştir. Süreç bu yıl Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği adına, Sinema Eseri Yapımcıları Meslek Birliği (SEYAP) tarafından yürütülecektir.

 

01 Aralık 2023 – 31 Ekim 2024 arası ticari gösterime çıkmış/çıkacak olan filmler aday gösterilebilirler. Akademi Ödülleri (OSCAR) kuralları gereğince filmin, ticari amaçlı olarak birbirini takip eden şekilde en az yedi gün süre ile gösteriminin yapılması gerekmektedir.

 

Seçici Kurul tarafından değerlendirilecek filmlerin başvuru formu ve şifreli çevrimiçi izleme linkinin ya da 15 adet dijital (harici bellek) kopyasının 09 Ağustos Cumartesi gününe kadar (SEYAP ofisine) ulaştırılması gerekmektedir.

 

Başvuran filmlerin yapımcıları, Seçici Kurul üyeleri için 20 Ağustos 2024 tarihine kadar ayrıca özel gösterimler organize edebilirler.

 

Seçici Kurul, ASİTEM, BİROY, BSB, FİYAB, SENARİSTBİR, SETEM, SESAM, SEYAP, SİNEBİR, TESİYAP Sinema Meslek Birlikleri’nin yanı sıra ÇASOD, FİLM-YÖN, SİNESEN, SİYAD ve T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ temsilcilerinden oluşmaktadır.

 

Seçici Kurul, Akademi Ödülleri (OSCAR) ‘En İyi Uluslararası Film Türkiye Adayı’nı en geç EYLÜL ayı içinde açıklayacaktır. 

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

2024 AKADEMİ ÖDÜLLERİ BAŞVURU FORMU (İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN)

 

İletişim: Sinema Meslek Birlikleri Güç Birliği Adına SEYAP

Adres: Kuloğlu Mahallesi Turnacıbaşı Caddesi Sevim Apt. No: 3 D: 6 Beyoğlu/İstanbul

Tel: 0212 246 33 22 / 0535 346 11 81

E-posta: seyap@se-yap.org.tr