AYLA VE MÜSLÜM FİLMLERİNİN MİMARLARI FİYAB?TA KONUŞTU

AYLA VE MÜSLÜM FİLMLERİNİN MİMARLARI FİYAB’TA KONUŞTU
“Bizde proje bitmez”
 
Film Yapımcıları Meslek Birliği- Fiyab’ın Ankara’da her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği  sinema söyleşileri etkinliğinde “Bizde proje bitmez”, diye konuşan  Ayla ve Müslüm filmlerinin yapımcısı  Mustafa Uslu ve yönetmeni Can Ulkay Ankaralı sinemaseverlerle bir araya geldi.
Yapımcı Mustafa Uslu uzun yıllar reklam sektöründe çalışıyor olmanın  memleket insanını tanımada kendilerine çok faydası olduğunu söyleyerek ‘Sinemada işin aslının güzel bi hikaye anlatmak olduğunu’ sözlerine ekledi. Mustafa Uslu sözlerine şöyle devam etti.
“Türkiyenin en pahalı yapımlarını gerçekleştirdik. Bu milletin, halkın içinden, gerçek olarak yaşanmış ve gönüllere yerleşmiş hikayeleri sinemaya aktarmaya devam edeceğiz. Bizde proje bitmez… Bu millet kendini bir nebze bulduğu filmlere sonuna kadar sahip çıkar. Yapımcı olarak insanımızın perdede kendini bulacağı projeleri yapmaya devam edeceğiz. Bizde proje bitmez. Ayla ve Müslüm’den sonra  Naim Süleymanoğlu, Aşık Veysel,  Gülsüm Anne ve Dumlupınar var. Ocakta Çiçero, martta Turkish’i Dondurma filmlerimiz vizyona giryor. Bizim yapımlarımız kurgu değil. Tamamen gerçek. Biz gerçek hayat hikayelerini filme çekiyoruz. Naim Süleymanoğlu'nun hayatı gibi anlatılmaya değer, unutulmaması gereken, gelecek kuşaklara aktarılması şart olan o kadar değerli hayatlar var ki...” şeklinde konuştu.  Geleceklerini ipotek ederek gerçekleştirdikleri Ayla ve Müslüm filmlerine seyircinin içtenlikle sahip çıktığını söyledi.
Fiyab sinema söyleşisinde tamamen dolu bir salona konuşan Uslu, Süleymanoğlu'nu kimin oynayacağının henüz belli olmadığını söyleyerek, henüz düşünme aşamasında olduklarını dile getirdi.
Yapımcı Uslu, Müslüm Gürses'in müzikte, Naim Süleymanoğlu'nun ise sporda efsane olduğunu dile getirerek, "Naim, Time dergisine kapak olmayı başarmış sayılı isimlerden. Ben filmlerimde bilinenin arkasını, herkesin bildiğini sandığı ama bilmediği, farkında olmadığı gerçekleri anlatmayı seviyorum ve tercih ediyorum." diye konuştu.

 

Yönetmen  Can Ulkay, “Reklam sektöründen sinemaya geçtikleri için sanat eserini de bir ürün olarak değerlendirdiklerini ve reklam deneyimlerinin film yapımında çok işlerine yaradığını ifade etti.  Çok özenli çalışıyoruz. hikayemizi iyi anlatmak için gerekirse çekilmiş sahneleri tekrar  iptal edip, tekrar çekime çıkıyoruz. Bu seyirci en güzeline layık çünkü”, dedi…