İŞ GÜVENLİĞİ İÇİN OSGB ZORUNLULUĞU 1 TEMMUZ 2016?DA BAŞLIYOR!

1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle 1 kişi dahi çalıştıran tüm işyerleri 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu yükümlülükleri altına girecek ve OSGB’lerden İSG Hizmetleri almaları zorunlu hale gelecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmeti almayanlara ise ağır cezalar var!

Bir kişi dahi SGK’lı çalışanı olan tüm işverenler ile KAMU Kurumları 1 Temmuz 2016 itibariyle OSGB hizmeti almaya başlayacaklar. Örneğin; kasap, manav, bakkal, berber, perakende mağazalar, apartmanlar, büroda hizmet verenler (avukatlar, muhasebeciler, gümrükçüler, emlakçılar, reklam ajansları vb.) için işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı zorunluluğu başlıyor. Türkiye’de bu tanımlamaya uyan 700 bin civarı işyeri bulunmakta. KAMU kurumları da aynı zamanda uygulama için hazırlıklara başladı bile. Pek çok Kamu Kurumu Yönetimi, hali hazırda OSGB’lerden teklifler alarak değerlendirme sürecine girmiş durumda…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB), işverenlerin İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetleri alabilmeleri için “Ortak Sağlık Güvenlik Birimi” olarak yetkilendirme yapmaktadır. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi hizmeti OSGB firmalarından alınabilir. OSGB firmaları yönetmeliklerde belirtilen görev, yetki ve sorumluluklar çerçevesinde işverenlere ve çalışanlara hizmet verirler.
?
ÇSGB – İSG Genel Müdürlüğü, OSGB hizmeti alanı ve almayanı kurduğu online sistem olan İSG–Katip ile masa başından takip edebilmektedir. İstediği zaman cezalandırma yapabilecek teknik yetkinliktedir.
1 Temmuz 2016 itibariyle İSG Para Cezaları Uygulanacak!
İşverenler İş Güvenliği Cezaları konusunda bilgi sahibi olmalı ve gereğini yapmalıdır.